Onveilig werken met Windows 7

Het is dinsdag 14 januari, dé dag waarop Microsoft stopt met beveiligingsupdates voor Windows 7. Werk je hier nog mee? Na vandaag vormt jouw Windowssysteem een uitgelezen doelwit voor cybercriminaliteit. Dat wil je toch niet!?

Vanaf vandaag levert Microsoft geen veiligheidsupdates meer voor het besturingssysteem Windows 7. Volgens een artikel van Computable blijkt dat maar liefst 15% van de gebruikers nog Windows 7 of Windows XP gebruikt! Dit betekent dat ongeveer een vijfde van de Nederlandse gebruikers een verouderde versie van Windows gebruikt.

Bijna 13% heeft een computer met Windows 7, dat is zowat één pc op acht. Al werken nog veel met Windows 8, 8.1, Vista of XP. Vooral het gebruik van XP is opvallend.

Windows 10

77,2%

Windows 8.1

4,7%

Windows 8

2,0%

Windows 7

15,2%

Windows Vista

0,2%

Windows XP

0,6%

                                 (cijfers: StatCounter)

Al die verouderde Windows-versies kunnen een uitgelezen doelwit voor cybercriminaliteit vormen, want de grote meerderheid van alle malware-infecties vindt plaats op oudere Windowssystemen. (bron: Computable)

Werk jij met Windows 7 en wil je overstappen naar Windows 10? Onze ICT experts adviseren jou graag voor een passende oplossing voor jouw bedrijf. Neem contact op via onderstaande button.

Ik wil een afspraak