Londen Bett reis 2020: dag 1 + 2

Van 21 t/m 24 januari sluiten Erwin Peters en Aran Franssen aan bij de studiereis Digitale Geletterdheid samen met partner de Rolf groep. Samen met 40 andere reisgenoten uit en het Primair en Voortgezet onderwijs zijn ze vertrokken naar Londen. Lees hieronder het reisverslag van de eerste twee dagen.

Dag 1:

Op dinsdag 21 januari hebben we in alle vroegte (lees: 04:45) afgesproken op Schiphol om de groep voor het eerst te ontmoeten. Samen zijn we gevlogen naar Londen om rond 8:30 lokale tijd aan te komen bij ons hotel. De spits zorgde ervoor dat we kostbare tijd hadden verloren, dus we gingen snel door naar de eerste afspraak bij het Londen Connected Learning Centre. Hier hebben we een inkijk gekregen in de rol die het Connected Learning Centre vervuld en welke digitale middelen ze hiervoor inzetten. Hierbij kun je denken aan Scratch en Bee-Bot. Vervolgens zijn we na een heerlijke lunch zijn we vertrokken naar Burntwood School. Deze school voor meisjes van 11 tot 18 jaar past in haar curriculum uiteenlopende digitale leermiddelen en toepassingen toe. We hebben een rondleiding gehad en delen van lessen gevolgd om inzicht te krijgen hoe Burntwood School deze digitale leermiddelen en toepassingen toepast in de les.

In de avond waren alle deelnemers vrij om te doen en laten wat zij wilden. Zelf hebben wij de kans gegrepen om samen met partner de Rolf groep de wedstrijd tussen Crystal Palace tegen South Hampton te bezoeken.

City Learning Center
Connected Learning Centre

Burntwood

Burntwood

Voetbal wedstrijd

Voetbal wedstrijd

Dag 2:

Na een goed ontbijt om 07:30 zijn we vertrokken naar het Google Centre. Hier hebben we kennisgemaakt met de Google Anywhere School. Er werden producten gedemonstreerd en wij zijn volop gaan experimenteren met allerlei technologische toepassingen voor educatie zoals de inzet van Artificial Intelligence. Voor SPEYK was dit bezoek belangrijk om te beter inzicht te krijgen in de propositie van Google in de onderwijsmarkt.

Hierna vertrokken we naar de Bowes Primary School waar we zijn gestart met een lunch. Na het welkomstwoord van de principal hebben leerlingen ons door de school geleid en ons allerlei inzichten gegeven in de verschillende technologische middelen die zij inzetten in de groepen. Denk hierbij aan Scratch, Makey Makey, Hackety Hack en Hopscotsch. Al met al een zeer inspirerende middag waar wijzelf en andere deelnemers veel nieuwe inzichten hebben opgedaan.

’s Avonds heeft SPEYK het eten verzorgd in The Duke of Sussex. We hebben heerlijk gegeten en zijn daarna rustig terug gereisd naar ons hotel.

Google Centre

Google Centre

Bower Primary SchoolBowes Primary School
Bowes Primary School

Bowes Primary School

Dukes of Sussex

Duke of Sussex

Dit waren de verslagen van dag 1 en 2 van de Londen Bett reis 2020. Binnenkort is ook het dagverslag van dag 3 en 4 te lezen. Houd hiervoor onze website in de gaten.