"One size doesn't fit all." Daarom Teams.

De manier waarop mensen samenwerken verandert. Dat merken we allemaal. Ieder project waar je samen aan werkt is uniek, je hebt te maken met verschillende locaties, werkstijlen en diverse betrokken rollen; dit vraagt om een complete set met samenwerkingstools, die voor een ieder de meeste effectieve manier van samenwerken biedt. 

De vraag naar nieuwe manieren om samen te werken groeit. Nieuwe vormen in communicatie blijven komen.  Mobiliteit- en cloud diensten maken het mogelijk om te communiceren als nooit tevoren. Wanneer het aankomt op samenwerking geldt wel "One size doesn't fit all". Daarom is het zo belangrijk dat je binnen je team de juiste mix maakt van samenwerkingstools en communicatie vormen.

College girls working in front of desktop

De ultieme samenwerkingshub
Microsoft Teams voorziet in de complete set aan communicatie- en samenwerkingstools. Het laatste jaar kunnen we wel stellen dat Teams de ultieme hub is geworden voor teamwork binnen bedrijven en scholen. Het is gebouwd op de kracht (en met de schaalbaarheid) van 120 miljoen gebruikers van Office  365. Microsoft Teams levert je al die verschillende communicatie vormen, die vandaag de dag nodig zijn. Denk aan chat-based samenwerken, vergaderen, bellen en ook op korte termijn volledige enterprise telefonie features. Microsoft Graph is de onderlegger hiervoor, welke Artifical Intelligence (AI) mogelijk maakt. De verwachting is dat deze functie dit jaar uitgebracht wordt (2018).

Hero_MicrosoftTeams_960x600

 

Groeiend ecosysteem
Geen ecosysteem is tegenwoordig compleet zonder apps die zorgen voor continue extra waarde voor gebruikers. In Teams vind je daarom ook een app store, waaruit je de apps kunt kiezen die jouw team helpen nog beter samen te werken en te communiceren binnen de kanalen. Microsoft maakt hierbij ook gebruik van apps van derden om je zo een compleet mogelijk palet aan apps te bieden. Een voorbeeld is Mindmaster, waarmee je mindmaps maakt tijdens brainstormsessies met je team. Zo maak je direct een visueel sterk overzicht, waarin je direct verbanden legt en een goede overview kunt geven van een meeting. Of voeg de app PowerBI toe om een rapport toe te voegen aan je kanaal. Je kunt meerdere rapporten toevoegen aan hetzelfde tabblad. De bekende Office apps zoals Word, PDF, Excel en PowerPoint zijn natuurlijk ook toe te voegen aan je kanaal.

Nieuwe Microsoft Teams features
Teams zal blijven groeien als communicatie en samenwerkingsplatform. Skype zal hier ook volledig in ondergebracht worden. Een greep uit de nieuwe features van dit jaar:

Cloud recording - In één klik meetings opnemen met automatische transcriptie en tijdcodering, wat ervoor zorgt dat alle teamleden stukken kunnen nalezen, kunnen zoeken in het gesprek, gedeeltes of hele gesprekken van de meeting kunnen terugspoelen. In de verdere toekomst zal ook gezichtsherkenning worden toegevoegd zodat de inhoud zelfs op persoonsniveau kan worden aangegeven.

Inline message translation - Wanneer je beiden een andere taal spreekt worden posts en chats vertaald zodat de communicatie vloeiender verloopt.

Background blur - Hiermee krijg je de mogelijkheid jouw achtergrond tijdens een videocall 'blurry' te maken, zodat men zich focust op jou, en niet op de achtergrond.

Lees meer Blogs van SPEYK voor kennis en inspiratie over de mogelijkheden van/met Office 365. We delen natuurlijk ook andere ICT gerelateerde ontwikkelingen met je zoals de adoptie van de cloud en digitale dreigingen (cybercrime).

Of ga persoonlijk het gesprek met één van de gedreven experts van SPEYK aan:

Afspraak maken?
 
 
Wist je dat wij twee E-boeken hebben gepubliceerd binnen het thema de digitale transformatie op scholen? Je vindt ze hier!