Veenendaal verbindt: de 100ste glasvezelverbinding!

Ongeveer 2 jaar geleden werd Veenendaal zakelijk verbonden. Met glasvezel. Onderling verbonden. Verbonden met de internetwolk. Verbonden met een netwerk van flinterdunne vezels. Glasvezels genaamd.

Alle ondernemers op de vijf terreinen in Veenendaal hadden de keuze om zich aan te sluiten. Bij voldoende participanten zou beslist worden om het netwerk met de snelheid van het licht aan te leggen; zodat alle ondernemers konden profiteren van een betaalbaar en toekomstvast netwerk.

Zo gezegd. Zo gedaan. De koppen bij elkaar. De gemeente Veenendaal. De Coöperatieve Vereniging Bedrijventerreinen. SPEYK nieuwerwetse ICT. En, de Veense ondernemers konden op elkaar rekenen. De betrokkenheid onderling bleek voldoende. De drempel werd behaald. Het minimum aantal aansluitingen. Een glasvezelnetwerk voor bedrijven op de bedrijventerreinen in Veenendaal was een feit!

Nu. 2 jaar later. Een mijlpaal. De 100ste ondernemer bewandelt het glasvezelnetwerk met data, internetten en spraak (bellen).   Dolfijn Software Solutions aan de Fokkerstraat uit Veenendaal is onlangs overgenomen door Globis. Een softwarehouse dat zich heeft gespecialiseerd in het automatiseren van groothandels- en productiebedrijven in het MKB-segment en marktleider is bij de groothandel in verpakkingsmaterialen. 100 ondernemers hebben zich nu via SPEYK nieuwerwetse ICT (initiatiefnemer Glasvezel Veenendaal) aangemeld voor een glasvezelverbinding.

Zakelijk innoveren en vooruitgang kan enkel met een goede basis vonden de SPEYK-ers. Deze basis is nu beschikbaar voor alle ondernemers (www.glasvezelveenendaal.nl). En, over zo’n mooi onderwerp kan ook een boek geschreven worden. Het evangelie moet verspreid worden. Met kennis over de mogelijkheden die ICT biedt, mits je het slim inzet, maak je betere keuzes voor je bedrijf. Dat heeft Promotie Veenendaal gedaan. In de vorm van een e-book. Een digitaal boek.  “Vooruit met je bedrijf door glasvezel” is haar naam. Alles over de mogelijkheden van glasvezel. Best interessant.

Kijk op Ondernemend Veenendaal om het gratis e-book te downloaden.