Speyk ondertekent Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy

Op maandag 16 januari 2017 heeft SPEYK het Convenant Digitale Onderwijsmiddelen en Privacy 2.0 ondertekend. Met dit convenant conformeert SPEYK zich volledig aan het verantwoordelijk en zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens van leerlingen binnen het Primair- en Voortgezet onderwijs.

privacy

Waarom dit convenant?

Als onderwijsinstelling ben je verantwoordelijk voor de zorgvuldige omgang met de persoonsgegevens van de leerlingen en de communicatie met ouders. Het maken van goede afspraken met aanbieders van digitale producten en diensten, zoals SPEYK, hoort daarbij. SPEYK helpt, als aanbieder van digitale producten en content, de onderwijsinstelling deze verantwoordelijkheid vorm te geven. Zo hebben wij ons aangemeld als deelnemer aan dit convenant en passen wij de afspraken toe.

Met de online leer- en werkplek DigiPlein365 heeft SPEYK inmiddels een grote stap gezet op het gebied van privacy. Zo is DigiPlein365 aangesloten op de Kennisnet Entree Federatie, waardoor digitale leermiddelen en content volgens een veilige werkwijze en afgesproken standaard wordt ontsloten. Bijkomend voordeel is dat de leermiddelen direct benaderbaar zijn zonder dat hiervoor weer een apart inlogaccount moet worden aangemaakt.

Het Convenant is een initiatief van de PO-Raad, VO-Raad, Vereniging Digitale Onderwijs Dienstverleners, GEU en leden van de sectie educatief van de Koninklijke Boekverkopersbond.

Wil je meer weten over DigiPlein365 of over SPEYK? Neem dan gerust eens contact op met Aran Franssen via telefoonnummer 0318-743 333 of via mail aran@speyk.nl. De koffie staat klaar!

Wist je dat wij twee E-boeken hebben gepubliceerd binnen het thema de digitale transformatie op scholen? Je vindt ze hier!