Robotzeehond Paro krijgt warm onthaal bij Domus Magnus

De Sterreschans, een woonzorglocatie van Domus Magnus, heeft een nieuw huisdier geadopteerd. SPEYK heeft haar deze geschonken. Geen hond of kat maar een heuse zeehond, genaamd Paro. Paro de robotzeehond stimuleert ouderen zowel in fysieke als sociale interactie en is uitermate geschikt voor mensen met dementie. Eindbaas van SPEYK, Almar te Nijenhuis heeft de Paro's overhandigd aan Huub Deterd, directeur van Domus Magnus en de ouderen. 

Welzijn

Huub Deterd, directeur Domus Magnus: "Het was liefde op het eerste gezicht tussen Paro en de eerste bewoonster die het zeehondje in haar armen kreeg. Voor de robotzeehond zorgen, biedt afleiding voor onze bewoners.” Mensen met dementie komen op deze manier sneller los, laten vaker blijdschap zien en leggen door het huisdier ook makkelijker contact met elkaar. Paro staat zelfs in het Guinness book of World Records als beste welzijnsrobot ter wereld. Domus Magnus vindt, naast persoonlijke zorg, gezonde voeding, een mooie omgeving, het welzijn van de bewoners zeer belangrijk. Zorginnovatie Paro is hier een mooi voorbeeld van.

Paro

Paro de zeehond is een sociale robot die interactie en communicatie stimuleert. De witte vacht, de grote ogen en zijn levensechte gedrag zorgen voor bijzondere momenten tijdens het gebruik.
Paro heeft sensoren en reageert op aanrakingen en geluiden. De robotzeehond toont zelf emoties zoals verbazing, blijdschap en boosheid en produceert klanken die lijken op een echte baby zeehond. De robotzeehond zorgt voor rust of juist voor activiteit tijdens het gebruik . Naast het hoge knuffelniveau, wordt Paro ingezet voor therapeutische doeleinden binnen de gezondheidszorg. Paro is in eerste instantie in Japan ontwikkeld voor mensen met dementie.

Domus Magnus

Domus Magnus is een landelijke woonzorgorganisatie met twaalf bestaande locaties en vier locaties in ontwikkeling. Ons doel is ervoor zorgen dat ouderen kunnen blijven leven en wonen zoals zij dat gewend zijn. Daarom bieden we een integraal pakket van wonen, dienstverlening en zorg in een exclusieve woonomgeving. Alles op maat, tot en met de laatste levensfase. Zij neemt haar ICT diensten af bij SPEYK en samen zetten zij ICT slim in zodat de bewoners fijn kunnen wonen en leven en de medewerkers prettig kunnen werken.

SPEYK

SPEYK is een ICT-kennispartner uit het midden van het land: Veenendaal. Met meer dan 15 jaar ervaring een betrouwbare ICT-dienstverlener voor zakelijke dienstverlening, food en het onderwijs. Het doel van SPEYK is om het dagelijkse werk slimmer, efficiënter én leuker maken door de slimme inzet van ICT. SPEYK biedt je managed- en cloud services in combinatie met een breed assortiment in advies- en ICT adoptiediensten. De nieuwste technieken met de prettige mentaliteit van toen, nieuwerwetse ICT.