Glasvezelnetwerk op Remmerden een feit

Glasvezel voor ondernemers op Remmerden. Na een periode van vraagbundeling onder de ondernemers op Remmerden is de kogel door de kerk; op Remmerden wordt dit jaar nog een glasvezelnetwerk aangelegd. Iedere ondernemer op Remmerden kan hier gebruik van gaan maken.

De start. In 2013 zijn de gesprekken tussen de Bedrijvenkring, de gemeente Rhenen en SPEYK nieuwerwetse ICT opgestart. De uitkomst en het doel was helder. De Bedrijvenkring en SPEYK zouden nauw samen gaan werken voor vooruitgang onder de ondernemers d.m.v. het beschikbaar en betaalbaar maken van glasvezel voor een ieder op bedrijventerrein Remmerden. De gemeente Rhenen heeft een facilitaire rol vervult in dit project.

De basis. Door bedrijventerrein Remmerden te voorzien van een glasvezelnetwerk wordt een basis gelegd om te groeien. Tevens komen meer mogelijkheden vrij in de manier van werken. Denk aan werken in de cloud, je data elders opslaan of communiceren via internet. Of gewoonweg sneller werken. Glasvezel is namelijk een technologie welke gebaseerd is op de snelheid van het licht. Dit zorgt voor een razendsnelle en stabiele verbinding waarmee hogere snelheden behaald worden dan met een koperverbinding, zoals ADSL of SDSL.

Het plan. Zonder de ondernemers was dit project niet geslaagd. Zij hebben ervoor gezorgd dat de glasvezelleverancier Unet heeft besloten het netwerk samen met partner SPEYK aan te leggen. Unet had de werkgroep een drempel opgelegd van 15 aansluitingen. Bij het behalen van dit aantal zou Unet overgaan tot de planning van de aanleg. Dit proces is nu, na het positieve bericht dat er voldoende participanten zijn, in volle gang. Naar verwachting zal nog voor de zomervakantie de schop in de grond gaan en zal het netwerk daarna opgeleverd worden. De ondernemers die zich ingeschreven hebben voor de vraagbundeling worden direct aangesloten tegen de lagere eenmalige kosten.

Beslis snel. Ondernemers die nog geen keuze gemaakt hebben kunnen tot 16 mei 2014 via www.glasvezelremmerden.nl aangeven dat zij interesse hebben in een glasvezelverbinding. Zij maken tot deze datum nog gebruik van de lagere eenmalige kosten. Ondernemers die na 16 mei besluiten, zullen door de. graafwerkzaamheden een hoger eenmalig tarief betalen.