Foodsector loopt achter op digitale transformatie

Veel personeelsafdelingen van grote bedrijven weten onvoldoende raad met de digitale transformatie en het inzetten van nieuwe technologieën in de bedrijfsvoering. Ze hebben onder meer moeite met data-gedreven besluitvorming en talentmanagement en zien geen duidelijke verbetering van de resultaten door digitalisering.

 

Dramatische situatie

De sector 'food & beverage' loopt het meest achter op het gebied van digitalisering, melden Het Financieele Dagblad en Vlerick Business School vrijdag naar aanleiding van een onderzoek onder de tweehonderd grootste bedrijven van Nederland.

"In de ogen van chief information officers (CIO's), die eindverantwoordelijk zijn voor digitale transformatie, is er zelfs sprake van een dramatische situatie", schrijft de krant. Dat komt vooral doordat zij niet snel genoeg de juiste mensen kunnen vinden om de transformatie uit te voeren.

digitale transformatie

 

Cultuur

Het bedrijf automatiseert steeds meer bedrijfsprocessen, maar de cultuur verandert niet of gaat te langzaam mee. Dit komt volgens de CIO's vooral door "oude ingesleten bedrijfsculturen". Ook is er onvoldoende steun vanuit de top van het bedrijf.

"Er is te weinig aandacht voor de transformatie van de werknemers, zoals het aanleren van een klantgerichte, proactieve houding."

 

Adoptie met SPEYK

SPEYK helpt je graag bij het digitaal transformeren van jouw bedrijfsprocessen. Mensen zijn minstens zo belangrijk als de ICT oplossing zelf. Wanneer mensen niet goed werken met de aangeboden oplossing is deze weinig waard. Daarom biedt SPEYK haar adoptieprogramma, welke jouw medewerkers planmatig en doelgericht begeleidt in de veranderingen die zij aan ervaren. Goede en persoonlijke begeleiding van een nieuwe werkwijze zorgt uiteindelijk voor de mate van succes van jouw bedrijf.

Meer weten? Neem contact op met SPEYK.

Bron nieuwsbericht: nu.nl