De Dag des Oordeels voor Windows XP

8 april 2014 is de Dag des Oordeels voor Windows XP: Microsoft beëindigt de ondersteuning voor het al meer dan 10 jaar oude Windows XP en Office 2003. Dit betekent dat je geen updates en beveiligingsupdates voor Windows XP en Office 2003 meer ontvangt van Microsoft.

Het is erg belangrijk dat je op die dag geen Windows XP meer draait, wanneer je verbonden bent met het internet. Het valt namelijk te verwachten, dat criminelen dan direct een stortvloed van opgespaarde kwaadaardige programma's zullen ontketenen. Specifiek gericht op zwakheden in Windows XP. Het is het ideale moment voor het lanceren van zulke aanvallen: het doelwit zal immers nooit worden hersteld! Virusscanners en andere verdedigingsprogramma's van derden, zullen hiertegen slechts een gedeeltelijke bescherming kunnen bieden. De broncode van Windows XP is namelijk gesloten, zodat andere bedrijven onvoldoende mogelijkheden hebben om zelf reparaties te maken.

Ook Microsoft Office 2003 loopt ten einde. De veiligheidsupdates voor Microsoft Office 2003 lopen eveneens ten einde op 8 april 2014. Dus ook hiervoor geldt: stap tijdig over op een versie van Microsoft Office die nog wel wordt ondersteund. Door op tijd maatregelen te nemen, kan je rustig wennen aan de nieuwigheden. Je voorkomt productiviteitsverlies, spanningen en ergernissen.

SPEYK adviseert. Maak de juiste keuzes voor jouw organisatie.