Microsoft Office 365 Secure Score

Er zijn al veel organisaties met een cloud (first) strategie, maar ook organisaties die nog huiverig zijn voor de cloud. Een van de redenen is dat er wordt getwijfeld over de veiligheid van de cloud oplossing. In dit blog staat beschreven hoe organisaties die onlangs een Office 365 omgeving hebben een scan kunnen uitvoeren ten aanzien van de huidige beveiliging. Als jouw organisatie nog geen gebruik maakt van Office 365 laat dit blog zien welke extra middelen er zijn ten opzichte van de standaard Microsoft beveiliging.

 

Test jouw beveiliging

Microsoft heeft de nodige beveiligingsmaatregelen getroffen binnen Office 365. Een deel van de beveiligingsmaatregelen zijn binnen de datacenters van Microsoft geregeld door Microsoft zelf. Dit zijn zaken zoals toegangscontrole, versleuteling van de bestanden, redundancy en dergelijke. Maar daarbovenop biedt Microsoft de organisaties zelf ook de mogelijkheid om extra beveiligingsmaatregelen te treffen binnen de eigen Office 365 omgeving. Denk hierbij aan het inregelen van multi-factor authenticatie, beveiliging van bestanden, wachtwoordbeleid etc.

SPEYK adviseert in het kader van beveiliging, waaronder het voorkomen dat ongenode gasten toegang verschaffen tot jouw omgeving of dat een medewerker onbewust data lekt, middels een analyse kritisch te kijken naar de potentiële risico’s. Vanuit daar kan weer verder bekeken worden hoe deze potentiële risico’s te beperken.

 

Microsoft Office 365 Secure Score

Met behulp van Microsoft Office 365 Secure Score wordt een beveiligingsscan van de Office 365 omgeving uitgevoerd. Vanuit de rapportage wordt inzichtelijk gemaakt wat de status is van de beveiliging binnen Office 365 versus de aanbevolen beveiliging. Hiermee krijgen de organisaties inzage in de potentiële beveiligingsrisico’s binnen de eigen Office 365 omgeving. Zoals je kunt zien op de afbeelding geeft Secure Score een rapport weer van het beveiligingsbeleid binnen Office 365.

secure score

Door de oplossing te gebruiken kan jouw organisatie ontdekken wat de potentiële beveiligingsrisico’s zijn binnen de Office 365 configuratie en hoe deze kunnen worden beperkt.

Wij helpen jouw organisatie graag verder om jouw Office 365 beveiliging te optimaliseren. Geïnteresseerd in de Microsoft Office 365 Secure Score scan? Neem dan contact met ons op.