DigiPlein365. Is jouw school klaar voor de next step?

Leerlingen, docenten en medewerkers. Zo ook met DigiPlein365. Maar dan digitaal. Een platform waar al je informatie samenkomt. Waar je met één keer inloggen bij al je informatie kunt. Mail. Applicaties. Apps. Documenten. Digitale leermiddelen. Alles binnen handbereik.

Als leraar werk je dagelijks met SOM om snel even je rooster checken of Magister om beschikking te krijgen te je digitale lesmateriaal. Ook kijk je regelmatig in je mailbox. Daarnaast heb je een gave app die je ondersteunt in het geven van je lessen. Je houdt updates bij op Linkedin. Tussendoor zet je het lesprogramma op voor de volgende week in WORD. En maak je een presentatie voor de onderwijsdag in PowerPoint. Zo vliegt je dag voorbij. En zo zie je ook wat je in een dag aan verschillende tools/middelen/paketten inzet om je werk te kunnen doen. Om je lessen goed voor te bereiden en te geven. Ook zie je hoe onoverzichtelijk en bewerkelijk het soms is. Al die verschillende paketten en tools. DigiPlein365 is de interface waar vanuit je kunt werken en leren en gebruik je in combinatie met Office 365. Het maakt je productiever en zorgt voor een prettige leer- en werkomgeving. Je informatie is overal beschikbaar. Je kunt overal inloggen, op ieder device.

Het puntje op de i van Office 365.  Microsoft heeft de afgelopen jaren enorme stappen gezet richting de cloud. In deze transitie is Office het belangrijkste onderdeel omdat nagenoeg elke onderwijsinstelling hier in Nederland gebruik van maakt. Tot op heden werd dit vaak eenmalig aangeschaft door je school en je kon het gebruiken tot het tijd was voor een nieuwe versie. Met Office in de cloud is dit verleden tijd. Als school ga je Office voortaan huren. Het mooie is dat je als school alleen een aantal euro per medewerker per maand betaalt. Docenten en leerlingen zijn gratis! Dit alles gebeurd onder de marketing naam Office 365. Maar dan heb je Office 365. Hoe ga deze nieuwe manier van werken toepassen. Zodat jij als leraar hier prettig en gestructureerd mee kan werken? De oplossing is een slimme schil. DigiPlein365. Al je middelen waar je dagelijks mee werkt of leert heb je in één platform tot je beschikking. Eenvoudig. Aangepast op docent, leerling en medewerker. Prettig werken. In de wolken. Altijd beschikbaar. Ze maakt je productiever. En..het enige wat zij nodig heeft is een connectie met het internet.

Eén keer inloggen. Toegang tot al je middelen. Veel diensten met elk een eigen gebruikersnaam en wachtwoord leiden of tot de keuze van dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord bij verschillende diensten, of de keuze van eenvoudige wachtwoorden. Beide opties zijn onwenselijk, want daarmee creëer je een zwakke beveiligingsschakel. Daarnaast levert het keer op keer inloggen in verschillende pakketen vaak veel onvrede op. Dat wil je niet. Je wilt prettig werken zonder al te veel hindernissen. De oplossing is een single sign-on (sso)-infrastructuur. Wij van SPEYK vinden eigenlijk dat dit de standaard zou moeten zijn. Hoe mooi is het als je één keer inlogt en in  SOM en ELO terecht komt met 1 muisklik. SPEYK biedt deze single sign-on functionaliteit in DigiPlein365. Neemt niet weg dat er een bewuste keuze gemaakt kan worden om wel apart te moeten inloggen. Bij examen software bijvoorbeeld. Wij bieden je die keuze. Neem gerust contact met ons op voor een kijkje in DigiPlein365.

Ervaar en raak overtuigd van het gemak en de eenvoud.